15. tjedan restorana – najukusniji tjedan u godini
Na radost svih koji vole uživati u vrhunskoj gastronomiji, pred nama je još jedan Tjedan restorana. Najposjećenija gastronomska manifestacija održat će se od 13. do 22. listopada.
Restorani s područja cijele Hrvatske, njih 72, nudit će 648 predjela, glavnih jela i deserta, uz uključenu čašu vina ili aperitiv. Svaki jelovnik od tri slijeda osmišljen za Tjedan restorana u ponudi je po fiksnoj cijeni od 100 kuna. Manifestacija Tjedan restorana inspirirana je sličnim akcijama koje se održavaju u svjetskim metropolama poput New Yorka i Londona, čiji je cilj što većem broju građana omogućiti posjet restoranima, promocija restoranske kulture, poticanje interakcije ugostitelja i posjetitelja restorana te oživljavanje gastronomske scene Hrvatske. I hoteli visoke kategorije uključeni su u akciju Tjedan restorana sa svojim hotelskim barovima. Pod sloganom „Na koktel u hotel” tijekom Tjedna restorana Hrvatska, hotelski će barovi svakog dana 100 minuta, od 18.00 do 19.40 sati, nuditi koktele po promotivnim cijenama od 20 –25 kn. Trend ispijanja koktela prije večere tako približavamo hrvatskoj publici, a ovog puta u akciji sudjeluju: Sheraton Zagreb Hotel (Cafe Imperial i Piano bar), Hotel Westin Zagreb (Diana Bar), Antunović Hotel (Vertigo Bar), Hotel Kaj (Lobby Bar), Grand Hotel Slavia (Kantun Bar), Hotel Gallus (Gallus Bar), Hotel Osijek (Lobby Bar).
Jelovnici svih restorana sudionika manifestacije objavljeni su na web-mjestu Tjedna restorana http://www.tjedanrestorana.com/restorani