language

Upišite traženi pojam

Zagreb 80-ih

Radićeva ulica 34

Novi interaktivni prostor muzejskog tipa u srcu turističke rute Zagreba

ZAGREB 80-ih  je stvoren kako bi se prošlost doživjela na novi način. Njegov prostor je rekonstrukcija svakodnevnog života zagrebačke obitelji, na jedinstven i interaktivan način koji presijeca prošlost i budućnost, prikazuje način života, baštinu, sjećanja i emocije.
Nema vodiča, nema ograda, nema baršunastih užadi. Eksponati su smješteni u nekoliko prostorija. Svi su predmeti autentični i održavani ali nisu sakriveni pod staklom, osim pojedinih sitnica.

Posjetitelji mogu sjesti u “Fićo” oldtimer, boraviti u dnevnom boravku i odmoriti na retro namještaju, uz slušanje gramofonskih ploča.U blagovaonici i kuhinji može se razgledati porculansko suđe koje je bilo moderno u to vrijeme. U kuharskim knjigama posjetitelji mogu upoznati omiljene recepte zagrebačkih domaćica. Ljubitelji mode mogu zaroniti u svijet tadašnjih kreacija. Iz više od pola tisuće predmeta izdvaja se računalo za igranje “Commodore 64”, kolekcija markica, album sa značkama, popularne stolne igre kao košarka i nogomet te igračke od “Mehanotehnike”. Muzejska suvenirnica nudi jedinstvene “retro” suvenire za kupce istraživačkog duha. Tu je moguće pronaći čudesni erotski retro kalendar (pojam ženskih atributa i ljepota 80-ih godina) i niz kolekcionarskih modela mini automobila Zastava 750.

Zbirka jedna je od najraznovrsnijih privatnih kolekcija predmeta iz 80-ih, a prikupljena je po cijelom području Hrvatske. Posjetiteljima - djeci, mladeži, obiteljima i odraslima zajamčen je užitak i jedinstveni doživljaj ZAGREBA 80-ih. godina.